Close

TE GAST

Te gast zijn geregeld het Turnhouts Wetenschapscafé, Sprekende Ezels en een expo-wall met wisselende exposities door lokaal talent.

De Sprekende Ezels
De Sprekende Ezels

De Sprekende Ezels is een podium voor poëzie, woord, muziek, comedy, hamsterslingeren, … Alles wat je binnen 10 minuten voor elkaar krijgt op ons podium en geen lelijke vlekken achterlaat, is welkom!

Dit gaat telkens door in de Tuinzaal van Cultuurhuis de Warande.

Meer info
Turnhouts wetenschapscafé
Turnhouts Wetenschapscafé

Ontdek de wetenschap achter belangrijke maatschappelijke thema’s (energie, klimaat, genetische modificatie, …), wetenschap over het leven van alledag (verliefdheid, allergie, …) en wetenschap die tot de verbeelding spreekt (kwantumfysica, forensisch onderzoek, …).

In een informele sfeer kan iedereen op een laagdrempelige manier met onderzoekers in contact komen en in discussie gaan. Geen statige lezing door een stoffige professor, maar een boeiend gesprek tussen wetenschappers en publiek, geleid door een moderator. De sfeer is er één van gelijkwaardigheid, met ruimte voor ervaringsdeskundigheid, humor en een frisse pint.


Programma 2018-2019

Hierbij het definitieve programma voor dit seizoen: 6 lezingen door toponderzoekers, die wetenschappelijke inzichten geven bij maatschappelijke problemen.

Programma Turnhouts Wetenschapscafé

Meer info